ZERO MICA = NuL Plastic

Veel plastic wordt niet gerecycled, vervuilt de natuur en is niet gezond voor mens en dier. Het is dus niet circulair! 

Niet altijd makkelijk, maar we kunnen proberen geen plastic te gebruiken. Hoe kunnen we eten of spullen anders verpakken? Hoe kunnen we het gebruik van plastic tassen vermijden? Is het mogelijk om helemaal naar nul plastic te gaan! 

Zero Mica (Zero Mika 😁) betekent nul plastic en is in Marokko gestart in 2016. Het was een grote campagne vanuit de overheid. Mensen kregen tips om geen plastic te gebruiken bij het halen en bewaren van boodschappen. 

De campagne is overgewaaid naar Nederland en ook naar Amsterdam. Young influencers uit stadsdeel Nieuw West zijn in november 2020 gestart met aandacht vragen voor een #zeromicamarkt op Plein '40-45. In 2021 gaan we door met deze campagne! 

Zero Mica Lessen

Tijdens het Circular Stars Young Influencers Programma voor #ZeroMicaMarkt in november 2020 is tegelijkertijd een start gemaakt met een Zero Mica lesprogramma. De lessen worden nu verder uitgewerkt en zijn binnenkort beschikbaar. Iedereen mag ze gebruiken. Ze zijn apart of samen in een programma te gebruiken. Leuk ideetje voor in de klas! Wil je een berichtje zodra ze beschikbaar zijn? Meld je via hello@starsarecircular.org onder vermelding van Zero Mica Lessen. 

Netwerken
naar de les
Influencen
naar de les
circulaire markt
naar de les
organiseren
naar de les
delen
naar de les
Recyle Valley.png

Recycle Valley

Liever een verdiepende les in de klas met een praktijk deel buiten? Dat kan! In het kader van #ZeroMicaMarkt zijn er voor een aantal lagere en middelbare scholen gratis lessen beschikbaar. Wees er snel bij en neem contact op met Recycle Valley